Kudyznudy.cz - tipy na výlet
Akce 2023

ADVENT na statku (2.-3.12.2023)

První adventní víkend bude na Barokním dvoře Borotín patřit tradicím, tvořivosti, zábavě i ztišení.

ADVENT na statku (2.-3.12.2023)ADVENT na statku (2.-3.12.2023)ADVENT na statku (2.-3.12.2023)

Po celý první adventní víkend bude na statku zase žhnout sklářská pec Ateliéru Zkussklo - kde si budete moci pod vedením sklářů vyzkoušet práci se sklářskou píštalou a vyrobit si třeba vlastní skleničku.
Pro děti je připravených několik tvořivých dílen - oblíbené pískování, malování svíček, zdobení perníčků, výroba vánočních dekorací a pečení Mikulášského pečiva.
(Nejen) dospěláci si mohou prohlédnout výstavu ozdobených vánočních stromků nebo výstavu grafik ak.malířky M.M.Šechtlové nebo navštívit nově otevřené Muzem na statku.
Řezbáře Ondřeje Drábka, který pro náš statek už vytvořil sochu Marie a Josefa, budete moci během víkendu pozorovat při práci na poslední soše Ježíška - kdy v sobotu ráno začně s dubovým špalkem a v neděli navečer před rozsvícením vánočního stromu položí do Ježíška do jesliček. A samozřejmě nebude chybět živý betlém - s oslíkem a ovečkami. 
Pro potěchu (bohužel pouze oka -) vám představí své umění Mistr řezník a Mistr pekař. Nicméně svoje chuťové pohárky budete moci uspokoit třeba klobásou z udírny, uzeným kaprem nebo jitrnící či jelítkem s kysaným zelím ... sladké chutě snad uspokojí koláčky a boží milosti... a ochutnat bude moci i tradiční vánoční pokrm - černou omáčku a kubu. 

Pouze v sobotu 2.12.2023 na dětské návštěvníky čeká Legenda o hvězdě - představení DIvadla Evy Hruškové a Jana Přeučila. Příchod Marie a Josefa do Betléma a průvod Klanění Tří králů s živým velbloudem si budete moci v sobotu moci užít hned dvakrát  - ve 12.30 a v 15 hod. Jenom v sobotu se budete moci podívat na vyšívání pravými rybími šupinami - dnes už téměř zapomenuté, neobvyklé řemeslo. 

V neděli 3.12.2023 v 15hod vás přivítají vlídné tóny keltské harfy a violoncella - na Adventním koncertu kapely Bárka - Ivany Pokorné, členky Orchestru Národního divadla a Pavla Barnáše, člena Symfonického orchestru Českého rozhlasu v Praze. 

A samozřejmě nebude chybět ani tradiční jarmark s nabídkou především regionálních výrobců - třeba marmelády a sirupy z Marmeládovny Miličín, kozí i kravské sýry z Kozí farmy Borotín, keramika od Pospíšilů, šperky z pryskyřice.
Tradičně zde najdete výrobky chráněných dílen Villa Vallila z Červeného Újezda a Domov sv. Anežky z Týna na Vltavou. A s radostí přivítáme i pracovníky Šatníku z Tábora, který zajišťuje materiální a potravinovou pomoc sociálně znevýhodněným lidem -  tak pokud máte chuť pomoci, přineste zimní oblečení pánské, dětské i dámské, to je aktuálně nejvíce potřeba -)

ADVENT na statku (2.-3.12.2023)

 

Kudyznudy.cz - tipy na výlet